Kotona




Lauantai-iltana laskeuduttiin takaisin Suomen maaperälle. Tämän jälkeen mulla oli sunnuntai vapaata ja heti maanantaina pitikin jo marssia kesätöihin aamuseiskaksi. Arki heittäytyi vauhdilla päälle, mutta toisaalta hyvä niin. Ei ole juurikaan ollut aikaa miettiä, kuinka ihanaa olisi vielä olla reissussa, kun on koko ajan tekemistä.

Kotona on kyllä ihana taas olla! Omaa sänkyä on ollut vähän ikävä. Vaikka kommuunielämään tottui tosi nopeasti Ausseissa ja tykkäsin siitä kovasti, niin toisaalta on ihana kun on taas omat nurkat ja tilaa ympärillä. Onneksi tullaan kyllä muiden opiskelijoiden kanssa näkemään kesän aikana, kunhan kaikki kotiutuvat takaisin Australiasta. On ihanaa, että reissusta sai ihania ystäviäkin kaiken muun lisäksi.

Sunnuntaina kävin kaupassa ja mietin, että tuntuupa hassulta kun kassalla voi puhua suomea. Kassahenkilö ei myöskään kysynyt kuulumisiani, mihin Australiassa olin jo tottunut. Sain myös itse pakata ostokseni toisin kuin ruokakaupassa Ausseissa. Tuntuu muutenkin hassulta kuulla suomea joka puolella. Tämä tarkoittaa myös, etten voi itse höpistä ihan kaikkea ihmisten ilmoilla. Ulkomailla ei niin mieti julkisilla paikoilla sanomisiaan, kun kukaan ei kuitenkaan ymmärrä hölkäsen pöläystä. Vielä tuntuu vähän oudolta olla takaisin kotona, mutta nopeasti tähänkin taas varmasti tottuu. 

Viimeinen reilu kolme kuukautta on ollut aivan mahtava kokemus ja olen niin tyytyväinen, että tartuin tilaisuuteen lähteä ulkomaille vaihtoon. Hakuprosessi ja matkan valmistelut olivat välillä turhauttavia,  mutta ehdottomasti kaiken tämän arvoista. En voi kuin suositella muillekin vaihtoon  lähtöä, jos se vain on mahdollista. Australia oli itselleni se ykköskohde ja onneksi pääsin sinne! 


Lotta : )

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonlopun roadtrip

Fraser Island

Tamborine National Park