Steve Irwinin jalanjäljillä

Lauantaiaamuna meidän oli tarkoitus lähteä Coochiemudlo-saarelle, mutta pari Suomityttöä laittoivat viestiä, että heillä olisi auto käytössä. Päätimmekin siis siirtää Coochie-saaren seuraavalle päivälle ja suunnata autolla eläintarhaan nimeltään Australia Zoo. Se on Steve Irwinin aka the Crocodile hunterin perheen omistama. Steve itsehän menehtyi vuonna 2006 rauskun pistettyä häntä tv-ohjelman kuvausten aikana. 




Eläintarhassa oli jos jonkinmoista eläintä. Itse odotin eniten koalakarhuja ja vompatteja. Ne ovat vain niin suloisia otuksia eikä niitä näe Suomen eläintarhoissa ainakaan tietääkseni. Harkitsin jo vakavasti  nappaavani muutaman laukkuun mukaan. Mitähän mahtaisivat tullissa tuumata? Kuulemma vompateilla ja koalilla olisi ollut tilausta Suomessa muillakin. Kenguruilla ja pienemmillä Wallabyillä oli iso oma alue, jossa myös ihmiset saivat kuljeskella vapaasti niiden seassa. Australialaisten eläinten lisäksi Australia zoossa on Afrikka-osio, jossa oli mm. kirahveja, sarvikuonoja ja seeproja. Lemur-nimiset raitahäntäiset apinaa muistuttavat otukset olivat myös valloittavia. Nekin kuljeskelivat vapaasti alueella olevalla saarella. 


Vompatti ihmettelee kylttiä

Kilppari


Koalia rennoissa tunnelmissa

Käärmes

Lemur

Wallaby

Tikru


Ulkomailla on kiva käydä eläintarhoissa, sillä joka paikassa näkee aina vähän eri eläimiä. Eri eläintarhojen välillä näkee myös, miten eläinten elinolot voivat vaihdella paikasta riippuen. Tässä paikassa monilla eläimillä oli mielestäni normaalia hieman isommat alueet, mutta eipä eläintarhasta oikein luonnonmukaista saa, vaikka miten päin olisi. Aina eläintarhassa käydessä tulee kuitenkin mietittyä omia ristiriitaisia tunteita kyseisistä paikoista.

Paluumatkalla keräsimme kolehtia bensaa varten ja täällä ilmeisesti on tapana maksaa kassalle bensat, joten kävin kiikuttamassa kassalle kaksi kämmenellistä kolikoita. Kävi vähän sääliksi kassaneitiä, joten pyysin anteeksi kolikkovuorta. Taisi olla aika tuttua juttua ja hämmästyttävän nopeasti hän laski kolikot ja päästiin jatkamaan matkaa kotiin. Student houselle päästyämme kaikki olivat ihan poikki ja jokainen taisi simahtaa unten maille aikaisin.


Lotta : )


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip