Streets beach



Lauantaina tuli kierreltyä Brisbanen keskustan alueella ja pitihän sitä tietenkin käydä testaamassa South Bankin Streets beach eli tekoranta keskellä kaupunkia. Vaaleaa hiekkaa ja turkoosia vettä. Tuntui aika hassulta kävellä hiekkarannalla, kun samalla pystyi ihastelemaan suurkaupungin maisemia hienoine pilvenpiirtäjineen. Brisbane on kyllä nätti kaupunki. Keskustassa on paljon korkeita pilvenpiirtäjiä, joista tulee vähän Dubai mieleen. Kuitenkin seassa on vanhojakin rakennuksia, jotka näyttävät kuin olisivat eksyneet vähän väärään paikkaan. Kauppoja löytyy paljon ja se on ihanaa, että täällä löytää paljon liikkeitä, joita ei Suomessa ole. Tietty perus H&M ja Zara täältäkin löytyy, mutta niissä en meinaa täällä ollessa käydä. Kaupunkia halkoo kiemurteleva joki, jonka varrella liikkuu isoja veneitä, kuljettaen ihmisiä joen varrella olevien laiturien välillä. South Bank sijaitsee nimensä mukaisesti joen eteläpuolella ja laguunin lisäksi alueelta löytyy paljon kasvillisuutta, kivannäköisiä ravintoloita sekä iso maailmanpyörä.


South Bank Beach Lagoon

Illalla kokeiltiin myös, millainen yöelämä Brisbanessa on. Olin suunnitellut aamulla lähteväni takaisin kämpille illaksi, joten vaatetus illaksi oli vähän turhan arkinen (revityt farkkushortsit ja toppi). Onneksi se ei kuitenkaan haitannut, vaikka vähän illan aikana tuli muiden pukeutumista seurattua. Suomessa porukka lähtee usein baariin ihan vain farkuissa ja t-paidassa, mutta täällä jengi panostaa vähän enemmän. Ilta meinasi loppua ensin lyhyeen, kun huomattiin, ettei suomalainen ajokortti oikein kelpaa henkkariksi vaan passi olisi pitänyt olla.  Missään ulkomailla  ei ole ennen ollut tällaista ongelmaa, joten se tuli aika yllärinä.  Lopulta päästiin kuitenkin sisään, kun yksi portsari suostui naputtelemaan ajokortin tiedot sellaiseen masiinaan, millainen ilmeisesti useasta osaa kuppiloista ja klubeista nykyään täällä päin löytyy. Loppu hyvin kaikki hyvin.


South Bank Beach Lagoon

Kaupungissa liikkuessa olen pistänyt merkille, että kannattaa ehdottomasti katsoa koko ajan eteensä. Ihmiset saattavat oikeasti kävellä lähes päälle, jos itse ei väistä hieman sivulle. Muutaman kerran olen meinannut törmätä ja törmännytkin, kun olen katsellut maisemia tai muuten vain hetkeksi sivulle päin. En tiedä, ihastelevatko kaikki muutkin niitä maisemia vai, onko täällä tapana vain kävellä muita varomatta. Toki Helsingin keskustassakin saa eteensä katsoa, mutta tuntuu, että siellä  ihmiset antavat herkemmin tilaa toisilleen. Tämä voi kyllä johtua siitä, että suomalaiset tarvitsevat muutenkin enemmän omaa tilaa ympärilleen ; )



Maahankin kannattaa välillä suunnata katse, sillä ohitse saattaa vilistää tämmöisiäkin kavereita. 


Lotta :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Steve Irwinin jalanjäljillä