Harjoittelun ensimmäiset viikot




Harjoittelua on nyt takana reilu 3 viikkoa täällä Finlandia Villagessa ja nyt alkaa olla omat asiakkaat jo aika tuttuja. Heidän kanssa on hauska samalla vähän jutella muutakin kuin fysioterapiasta ja kysellä, miten he ovat Australiaan aikoinaan päätyneet. Asukkaat tykkäävät kovasti, kun Suomesta tulee harjoittelijoita ja he kertovat mielellään omasta elämästään. Yksi asukas opettaa minulle stadin slangiakin, kun kerroin olevani Helsingistä kotoisin. Alan olla uskottava helsinkiläinen, kun palaan kesäkuussa takaisin Suomeen.

Joukossa on kovin erikuntoisia iäkkäitä, joten fysioterapia vaihtelee asiakkaan mukaan aika paljonkin. On ollut kiva huomata, miten osa asukkaista on innostunut päivittäin tehtävistä harjoitteista. Motivaation puute asiakkailla vaikeuttaa aina omaa työtä, sillä on vaikea saada toinen tekemään mitään, jos liikkuminen ei kiinnosta yhtään. Suurimman haasteen täällä on tuonut kuitenkin asiakkaat, joiden kognitio on merkittävästi heikentynyt ja tällöin harjoitteiden ohjaaminen on haastavaa. Onneksi täällä ainakin saa treenata sitä ja paljon.




Olen huomannut, että englannin kielen kuuntelu ja jopa fysioterapia termien ymmärrys enkuksi on helpottunut alkuun nähden paljon. Enää ei tarvitse keskittymällä keskittyä niin paljon kuulemaansa. Oma englannin solkotuskin on alkanut sujumaan vähän paremmin. Välillä kyllä tulee edelleen tänka på-tilanteita, kun ei meinaa millään keksiä sopivaa sanaa tai tapaa kertoa jokin asia. Onneksi minulla on yksi englannin kieltä puhuva asiakas, niin mm. hänen kanssaan tulee treenattua englantia päivittäin. Välillä meinaa tulla pieniä väärinymmärryksiä, kun englanti ei ole kummankaan meistä äidinkieli. Mutta hyvin olen kuitenkin pystynyt ohjaamaan harjoitteita hänelle ja aina voi itse näyttää liikkeen, jos toinen ei meinaa aluksi ymmärtää.

Alkuun ihmetytti fysioterapia kerran pituus 10-20 minuuttia, jonka verran fysioterapeutti yleensä asiakkaan luona viettää. Onneksi minulla ei ole ihan niin tiukka aikataulu, joten olen hyvin ehtinyt viettää hieman pidemmän tovin asiakkaiden kanssa. Tuntuu, ettei 10 minuutissa ehtisi oikein tekemään paljonkaan,  mutta onneksi omassa aikataulussa on varaa joustaa.

Kaiken kaikkiaan harjoittelu on lähtenyt kivasti vauhtiin ja päivittäisten asukkaiden luona kiertämisen lisäksi olemme välillä myös kuntosalilla. Meitä ohjaava fysioterapeutti täällä koittaa myös aina keksiä jotakin uutta meille opittavaksi.


Lotta : )

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Steve Irwinin jalanjäljillä