Stop in the name of flu!


Viime viikon loppupuolella puhkesi täällä Finlandia Villagessa flunssakausi päälle jo toistamiseen ja tällä kertaa yli 10 asukasta on saanut flunssan. Onneksi kyseessä ei kuitenkaan ole influenssa, muuten koko paikka olisi todennäköisesti eristetty kokonaan. Nyt vain sairaat ihmiset on eristetty omiin huoneisiinsa, joista he eivät saa poistua ollenkaan ulos. Terveet saavat tällä hetkellä liikkua huoneensa ulkopuolellakin, mutta he eivät saa tavata toisiaan, jotta vältettäisiin kaikki mahdolliset tartuttamistilanteet. Ruokailusali näyttää aavemaiselta, kun kukaan ei istu siellä syömässä, vaan kaikille tuodaan ruoat omiin huoneisiinsa. Tämän vuoksi aikataulut ovat välillä pahastikin myöhässä, sillä hoitajilla on kova kiire.




Joka puolella Finlandia Villagea näkyy tällaisia kylttejä, jotka varoittava hieman harhaanjohtavasti kylläkin influenssasta eikä tavallisesta flunssasta, mikä täällä jyllää. Sairaiden asukkaiden oviin on  teipattu samankaltaisia kylttejä, jotta tietää, ketkä kaikki ovat eristyksissä. Viime perjantaina kylttejä ei ollu riittävästi ja kaikkien sairaiden ovilla ei niitä siten näkynyt. Tästä syystä kävin muutaman sairaan luona, kun mitään tietoa flunssasta ei ollut. Me fysioterapeuttiopiskelijat emme oikeastaan näe mistään järjestelmästä tällaisia asioita,  mikä olisi ihan suotavaa, jotta tietäisi vähän missä mennään. Nyt suojamaskeja ja käsineitä on monessa paikassa hyvin saatavilla, niin voi  itse suojautua hyvin, jottei itse saisi flunssaa, mikä sotkisi harjoittelun aikatauluja harmittavasti.

Meillä fysioterapeuttiopiskelijoilla flunssakausi tarkoittaa rentoa viikkoa, sillä noin puolet asiakkaistanmme on sairaana, joten tehtävää ei ole paljoa. Meidän ohjaaja ei tämän viikon aikana tule ollenkaan tänne, sillä hänen työnantajansa ei halua ottaa riskiä, että ohjaajamme sairastuu ja tällöin mahdollisesti tartuttaisi muiden paikkojen asiakkaita. Ohjaajallamme on siis asiakkaita muissakin paikoissa. Kaikilla muilla paitsi meillä tuntuu olevan kova kiire flunssakauden takia. No, onpahan hyvin aikaa muille koulujutuille ja tuolijumppien sekä allasharjoittelutunnin suunnitelmien tekemiselle. Toivotaan, että asukkaat paranevat pian ja pääsemme normaalirytmiin takaisin.


Lotta  : )

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Steve Irwinin jalanjäljillä