Tamborine National Park





Curtis Falls


Viikonloppuna vuokrasimme taas auton ja lähdimme kohti Tamborine kansallispuistoa. Matkaan kului vain reilu tunti täältä Thornlandsistä. Kansallispuiston alueella oli useita eri pituisia kävelyreittejä, joista voi valita mieleisensä. Me valitsimme kaksi reittiä: Joalah Circuit (4,2 km) ja Witches Falls Circuit (3,1 km). Joalah Circuit kulki koko matkan ajan tiheässä sademetsässä ja puron varrella. Reittiin sisältyi yllä oleva Curtis Falls. Witches Falls Circuitin varrella oli myös sademetsää alaspäin rinnettä tullessa ja aivan huikeat maisemat edessä avautuvaan laaksoon. Itse Witches Falls-vesiputous ei ollu kummoinen, sillä vesimäärä oli aika laimea. Tämä voi vaihdella tietysti sadetilanteen mukaan. Vaikka ennen viikonloppua olikin sadellut pari päivää, niin sitä ennen täällä oli monta sateetonta viikkoa.





































Matka sademetsän halki kesti tovin, vaikka matkaa olikin vain sen reilu 4 kilometriä. Kuvien ottamiseen meni varmaan saman verran aikaa kuin itse kävelyyn ; ) 5 ihmistä, kun pysähtelee ottamaan kuvia kuka milloinkin, niin aikaa saa kyllä helposti kulumaan. Reitti oli muutoin aika helppokulkuista, mutta viime päivien sateet olivat vetistäneet maaperää, minkä vuoksi liukastumiset olivat muutamaan otteeseen lähellä. Yhdessä kohdassa piti ylittää puro kiviä pitkin, joten sai myös olla tarkkana, ettei löydä itseään pian astetta märempänä.


Näkymiä Withes Falls Circuitin varrelta


Isoin puu, minkä olen ikinä nähnyt

Witches Falls Circuit-reitti toi nimensä mukaisesti paikoitellen mieleen noitametsän. Rinnettä alas tullessa alkoi pimenemään kovin, kun auringon valo ei läpäissyt tiheää kasvustoa. Loppumatkasta Witches Fallsilta takaisin ylös rinnettä kivutessa alkoi aurinko tehdä verkkaista laskuaan alas päin. Se värjäsi puiden lehdet ja muut kasvit niin kirkkaan vihreiksi, että hetken luulin olleeni jo Hobittilassa. Tässä vaiheessa alkoi kuitenkin olla hiukka kiire jo autolle, sillä pimeässä kävely ei houkuttanut ihan hirveästi. Sen verran valoisaa oli vielä ajomatkan alussa, että pysähdyimme yhdessä kohtaa ihailemaan maisemaa korkean mäen päältä. Kaukana edessä näkyi Gold Coastin pilvenpiirtäjät ja kauniin violetti auringonlasku.











Lotta : )



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip