Balilla tavataan


Terveisiä Balilta! Viitisen päivää on nyt kulunut täällä lomaillessa. Säät eivät ole olleet ihan parhaasta päästä, mutta hieno hotellihuoneisto on lieventänyt harmistusta sadepäivistä. Poikakaverikin saapui tänne kesälomailemaan, joten pääsemme viettämään vähän lomaa yhdessä ja palaamme sitten yhdessä takaisin Suomeen. 




Lento Balille sujui yllättävän nopeasti, vaikka kestikin reilu kuusi tuntia. Lentokentältä ulos pääsy ei ollutkaan ihan niin miellyttävä. Kun olin passintarkastuksista yms. oli selvitty ja olin saanut matkatavarat noudettua oli luonnollinen jatkumo astella kentältä ulos. En tiedä oliko kellon ajalla jotakin tekemistä asian kanssa (noin klo: 15-16), mutta kentän ulkopuolella vallitsi ihan hirveä kaaos. Taksikuskeja ja laittomampia kuskeja oli pilvin pimein ja jokainen yritti tyrkyttää kyytiä. Yksi tarjosi  kyytiä moottoripyörän selässä. Jotenkin yhtälö rinkka selässä moottoripyörän kyydissä järkyttävässä ruuhkassa ei kuulostanut houkuttelevalta kuitenkaan. Lopulta maksoin jopa hieman liikaa kyydistä hotellille, sillä hermo alkoi palaamaan ympärillä kuhiseviin ihmisiin ja halusin nopeasti vain hotellille. Jokainen kuski yritti kiskoa melkein tuplahintaa siitä, mitä matkan oikeasti kuuluisi maksaa. Palveluksen itselleen tekee, jos ottaa sinipaitaan sonnustautuneen Blue Bird kuskin, joka on luotettavin vaihtoehto kyydeistä. Heillä on autoissaan mittarit ja tällöin matka on usein halvempi kuin etukäteen matkan hintaa tinkaamalla muilta kuskeilta. 




Hotellihuoneeseen päästyäni tuijotin suu auki ympärilleni varmaan puoli tuntia. Huoneisto oli kaksikerroksinen ja omalla uima-altaalla varustettu. Tästä oli hyvä aloittaa kunnon loma! Tähän hintaan ei Suomessa olisi saanut edes tavallista hotelliyötä. Toki Balilla on paljon halvempiakin vaihtoehtoja, mutta välillä on kiva pistää vähän rahaa likoon kunnon hotellihuoneesta. 




Tämä ensimmäinen kohteemme Indonesiassa oli tosiaan Seminyak, joka sijaitsee Balin saaren länsirannikolla. Suosituin ja turisteja kuhisevin alue on Kuta, joka sijaitsee ihan lentokentän kupeessa. Me kävimme vain yhtenä iltana siellä pyörähtämässä ja se olikin ihan riittävästi. Seminyakissakaan ei turistivilinältä voi välttyä, mutta hieman rauhallisempi se kuitenkin on. Jos hakusessa on kunnon paratiisinäkymät niin kannattaa suunnata huomattavasti kauemmas lentokentästä. Vietimme 5 yötä Balilla ja seuraavaksi suuntaamme kohti Gili saaria. Ensimmäisenä vuorossa on Gili Trawangan. 




Lotta : )

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Tamborine National Park