Aladdin tuli Brisbaneen

Käytiin eilen opiskelijaporukalla katsomassa Aladdin musikaali Brisbanessa ja huhhuh se oli kyllä huikea! Suomessakin on tullut hyviä musikaaleja katsottua, mutta täällä lavastus ja puvustuspuoli oli aivan omaa luokkaansa. Ei voinut kuin suu auki ihmetellä showta kaikkine pienine yksityiskohtineen. Lampun hengen näyttelijä-laulaja oli aivan huippu! Musikaali noudatti pitkälti Disney version juonta, mutta siihen oli lisätty paljon huumoria sekaan. Oli ihana kuunnella jo lapsuudesta tuttuja lauluja. livenä. Aluksi päässä meinasi vain soida suomenkieliset versiot sanoista. Vesa-Matti Loirin ääni lampun hankenä on niin syöpynyt päähäni, että se kummitteli mielessä  aina välillä :)


Meillä oli paikat aika ylhäällä, mutta sieltä näki hyvin, sillä rivit nousivat tosi jyrkästi ylöspäin. Jos olisi ollut korkean paikan kammo, niin olisi voinut olla aika jännät paikat istua niin ylhäällä. Itselläkin meni hetki tottua maisemiin. Englannin kielen kuulemiseen alkaa olla jo tottunut ja tarinan seuraaminen enkuksi ei oikeastaan tuottanut ongelmia. On kiva huomata, ettei englannin kielen puheen ymmärrys vie enää energiaa samalla tapaa kuin alussa.


Ennen Aladdin musikaalia piti tietenkin käydä täyttämässä itsensä sushilla. Paikaksi valikoitui mesta, jossa erilaisia sushipaloja kulki hihnalla, josta sitten kukin valitsi itselleen mieluisat sushit. Lautaset olivat värikoodattuja eli tietty väri tarkoitti jotakin hintaa. Lopuksi tarjoilija laski syötyjen lautasten summan yhteen, mistä koostui kokonaishinta. Olen ennenkin syönyt tällaisessa paikassa ulkomailla, mutta Suomeenkin voisi näitä tulla lisää. Olen vain yhdessä paikassa Suomen kamaralla törmännyt vastaavaan. 


On helppo valita, mitä haluaa syödä kun voi näkemänsä perusteella poimia suun eteen syötävää. On myös kiva, kun voi syömisen lomassa päättää, kuinka paljon napa vetää. Sen kun vaan lappaa hihnalta niin monta lauatasta kuin sielu sietää. Näitä kuvia katsellessa tekisi taas niin paljon mieli sushia. Onneksi viikonloppuna todennäköisesti sushit ovat taas ruokalistalla.



Lotta :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Steve Irwinin jalanjäljillä