Suomityttöjä

Lauantai käynnistyi aamulenkillä puoli kasin aikoihin. Täällä on hyvä sijoittaa lenkit varhaiseen aamuun, sillä nopeasti alkaa lämpötila nousta. Reippailun jälkeen oli aika tankata aamupalaa eli joka aamuinen kaurapuuro ja paahtoleipää. Itsellä alkoi kaurapuuro tökkiä jo toisella harkkaviikolla,  joten päädyin ostamaan hillopurkin, jonka kanssa puuro ei  kyllästytä niin paljon. Suomessa aamupalaksi syön usein tuorepuuroa, jota on kyllä täällä ollessa ollut ikävä. On vain paljon helpompaa, kun on valmiiksi tehty aamupala ja tarvitsee vain kävellä paikalle syömään.

Illan suunnitelmana oli mennä lattaritansseihin keskustaan. Student houseen oli saatu edellisenä päivänä lisävahvistusta kahden sosionomiopiskelijan verran. Heidät napattiin tietenkin mukaan. Meidän suomiopiskelijoiden lisäksi matkaan lähti paikallinen suomalaiset sukujuuret omaava lähihoitaja, joka kuskasi meidät oman kotinsa kautta erään suomalaisen luo Brisbaneen. Hänen luonaan asuu tällä hetkellä pari suomalaista tyttöä, jotka aloittelevat working holiday-vuottaan täällä Ausseissa. Meitä olikin loppujen lopuksi hyvänkokoinen porukka suomityttöjä kasassa. Ihan lattaritansseille asti ei kuitenkaan päästy, mutta Valleyhin kuitenkin suunnattiin nokkamme, missä on siis Brsibanen yöelämän keskittymä.

Pari botskia Manlyssa

Puhuttiin Suomityttöjen kanssa eroista suomalaisten ja aussien välillä. Kaikki olivat huomanneet Australialaisten ystävällisyyden ja avuliaisuuden. Uudet opiskelijat kertoivat, että matkalla lentokentältä Thornlandsiin oli useampi ihminen tarjonnut apua reitin ja matkalaukkujen kantamisen kanssa. Samaa kertoivat sairaanhoitajaopiskelijat. Jos Suomessa vastaavaa tapahtuisi, vaikuttaisi se melkein vaan oudolta. Täällä se on vain normaalia, mutta ensialkuun hämmentää, kun ei ole vastaavaan tottunut.

Vaateliikkeessäkin myyjä saattaa tarjoutua viemään valitsemasi vaatteet sovituskoppiin. Omasta mielestä se vaikuttaa vähän turhalta, kun samallahan voin itse kantaa vaatteet sovituskoppiin, kun sinne olen matkalla joka tapauksessa. Silti tulee melkein töykeä olo, jos kertoo myyjälle tämän olevan tarpeetonta.

Ilta oli todella hauska ja oli kiva tutustua uusiin ihmisiin. Lattari-ilta siirtyy seuraavaan viikonloppuun, joten sitä odotellessa.


Lotta : )

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Steve Irwinin jalanjäljillä