Welcome to the jungle


Perjantain lattaritansseista selvittyä hengissä (muutama askel meni ehkä jopa rytmissä ja oikeaan suuntaan ;  ) oli sunnuntaina luvassa tutustuminen pariin kansallispuistoon. Meidän opiskelijaporukka pakkautui pariin autoon, kun Finlandia Villagen 2 lähihoitajaa lähti kuskaamaan meitä kyseisiin kansallispuistoihin. Heillä on ollut tapana kuskata fyssariopiskelijoita eri paikkoihin retkille ja me saimme nyt vuorostamme kokea sademetsän.

Natural Bridge, Springbrook National Park

Ensimmäinen stoppi oli Springbrookin kansallispuisto, jonne saavuttuamme alkoi sataa vettä kaatamalla. Autosta löytyi kuitenkin jätesäkkirulla, josta kukin askarteli itselleen sadesuojan. Tyylilyyleinä lähdimme kävelemään kohti Natural Bridgeä ja olipahan kaunis paikka satoi tai paistoi.  Alla olevassa kuvassa näkyvän luolan katossa näkyy kuulemma pimeän tullen kiiltomatoja. Nyt paikalla oli vain pieniä lepakoita.


Natural Bridge, Springbrook National Park

Springbrookilta matka jatkui Lamingtonin kansallispuistoon O'reilly- nimiseen paikkaan. Ensin oli vuorossa evästauko. Tiesin, että lähihoitajat olivat järjestäneet meille kaikille picnic-eväät mukaan,  mutten ihan arvannut, miten next level eväistä oli kyse. He paistoivat meille mukanaan tuomallaan kaasuliedellä kengurupihvejä, joista tehtiin hampparit. Kengurumakkaraakin oli tarjolla sekä jälkkäriksi Anzac-keksejä sekä Timtameja. Picnic-pöytää koristi jouluaiheinen pöytäliina ja samaa teemaa noudattivat myös kertakäyttölautaset, mutta pieni määrä joulua silloin tällöin tekeekin ihan terää : )

O'reilly

O'reilly

Tällaisten eväiden jälkeen kaikilla oli tyytyväinen ilme ja maha enemmän tai vähemmän täynnä. O'reillyssä kävelimme Python Rock- nimisen reitin sademetsän läpi. Metsässä oli niin ihmeellisiä puita, että niitä hämmästellessä oli hyvä että polulla pysyi. Monen ison puun ympärillä kasvoi Strangler fig- nimisiä puita, jotka nimensä mukaisesti kuristavat pikkuhiljaa alkuperäisen puun sisäänsä ja lopulta jäljelle jää vain kehikko Strangler figin "lonkeroita".

O'reilly

Näköalapisteeltä oli huikeat näkymät ympärille. Vasemmalla puolella näkyi Moran falls-vesiputous ja oikealla laaksomaisemaa.  Mietittiin siinä, että tällaiselle paikalle kun pistäisi kesämökin pystyyn, niin ei olisi kunnon maisemista puutetta.

Lotta : )


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Steve Irwinin jalanjäljillä