Ensimmäiset päivät Ausseissa


Vähän keskiyön jälkeen 21.03.2018 saavuttiin Brisbanen lentokentälle. Tähän aikaan kentällä oli aika tyhjää ja passintarkastukset ym. sujuivat onneksi aika nopeasti toisin kuin Singaporen puolella. Siellä meinattiin myöhästyä jatkolennolta, kun passintarkastusjono ei meinannut edetä millään. Lähtöselvitystiski oli jo sulkeutunut,  mutta onneksi meidät päästettiin vielä lennolle. 

Vietimme ensimmäisen yön Brisbanessa, josta jatkoimme seuraavana päivänä junalla kohti harkkapaikkaa Thornlandissa. Perille päästiin iltapäivän puolella ja saimme avaimet opiskelija-asuntolaan, joka sijaitsee ihan harjoittelupaikan vieressä. Asuntolassa on muitakin opiskelijoita, meidän lisäksi 3 sairaanhoitajaopiskelijaa, kaikki suomalaisia. Asuntolassa on 4 huonetta, joista me saimme Wombat- huoneen, jossa on kaksi sänkyä ja vähän kaappitilaa. Kompakti huone, mutta siisti ja ilmastointi pelittää hyvin! Asuntolan huoneen vuokraan kuuluu myös 3 ateriaa, mikä on aika jees, kun ei tarvitse itse pahemmin kokkailla ellei sitten halua.

Meidän huone

Asuntolan keittiö


Ensimmäisenä päivänä asetuttiin oikeastaan vaan aloilleen ja käytiin vähän tutustumassa lähellä olevaan Victoria Pointiin, jossa on kauppoja, leffateatteri, ravintoloita ja kahviloita. Takaisin tullessa oli jo ihan pimeää ja jouduimme suunnistamaan takaisin puhelimen lampun avulla. Tällä seudulla ei tosiaan katulamppuja ole kävelyteillä ollenkaan, joten  muutaman kerran saa sateisella säällä säikähtää edessä vilahtelevia sammakoita. Toisena ja kolmantena päivänä tutustuimme harjoittelupaikan tiloihin ja ympäristöön. Pääsimme myös vähän jo hommiinkin kuntosalin puolella, missä tulemme todennäköisesti viettämään paljon aikaa näiden kuukausien aikana.


Asuntolan takapiha

Kävelykatu Victoria Pointissa


Erona Suomessa tapahtuneisiin harjoitteluihin, täällä oli paljon enemmän paperihommia alussa ja erilaista perehdytystä, kuten paloturvallisuusperehdytystä ja käsienpesukoulutus, jossa katsottiin osaako pestä kädet niinkuin pitää. Tämä tuntui vähän hassulta, mutta onpahan nyt osattu pestä kädet todistetusti oikein:)

Vaihtoni tulee siis tapahtumaan kokonaan käytännön harjoitteluna Brisbanen lähellä sijaitsevassa Thornlandissa. Suoritan kaksi valinnaisen harjoittelun kurssia putkeen, jonka jälkeen mulla onkin kaikki harjoittelut paketissa. Harkkapaikkana toimii Finlandia Village eli täällä on ikääntyneiden hoivakoti ja asuntoja senioireille. Paikasta tekee mielenkiintoisen se, että asukkaat ovat juuriltaan suomalaisia ja he puhuvat siis suomea. Iso osa henkilökunnasta osaa myös suomea.  Kuntosalilla käy kuitenkin iäkkäitä myös lähiympäristöstä eli myös englantia pääsee käyttämään.  

Jo näiden muutaman päivän aikana on huomannut, että ihmiset ovat täällä Ausseissa avoimempia ja ottavat ihmiset todella ihanasti vastaan. Vaikka täällä on nyt vielä enimmäkseen ollut tekemisissä perimältään suomalaisten kanssa, niin Australian kulttuuri on todennäköisesti vaikuttanut heidänkin olemiseensa ja vuorovaikutukseen muiden ihmisten kanssa, ainakin siltä se vaikuttaa.

Tuntuu hassulta, kun jokaisessa asiakaspalvelutilanteessa kysytään, "kuinka voit?" ja lähtiessä " nähdään" vaikkei todennäköisesti nähdä enää ikinä. Tähän alkaa kyllä pikkuhiljaa jo tottua ja voi olla, että Suomeen palatessa tuntuukin oudolta, kun kukaan ei enää kysykään kuulumisia:) Yhtenä iltana kävelimme muiden opiskelijoiden kanssa kävelytiellä ja ohi kulkenut auto pysähtyi viereen, josta naiskuski kysyi, haluammeko kyydin johonkin. Ainakin tällä seudulla lähes kaikilla on varmaankin auto ja kävely tuntuu herättävän lähinnä ihmetystä, ellei satu olemaan lenkillä.

Tällaisia ajatuksia tällä erää.

Lotta :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Steve Irwinin jalanjäljillä