Lauantai Clevelandissa

Viikonloppu tuli ja hurahti ohi kuin pikajuna. Aamupala lauantaina lähenteli täydellisyyttä. Perusaamupuuron sijaan meillä oli kunnon brunssi, joka oli aikas hyvä tapa aloittaa päivä. Voikun olisi aina tällainen aamupala! Tukevasti syöneenä lähdin muiden opiskelijoiden kanssa lähellä olevaan Clevelandiin, jonne ajoi bussilla noin vartin verran. Täällä saa katsoa bussiaikataulut ajoissa ennen lähtöä, sillä niitä kulkee vain 1 tai 2 kertaa tunnissa. Vähän eri juttu, mihin Suomessa Pääkaupunkiseudulla on tottunut. Huomaa kyllä, miten autoilukulttuuri on ainakin tällä seudulla vahvassa asemassa. Bussit ovat aika tyhjillään, vaikka niitä harvoin kulkeekin. Autoja kyllä on liikenteessä paljon jopa pieneen ruuhkaan asti, vaikka Australian mittakaavassa pienellä kaupunkialueella ollaankin.

Lauantaibrunssi opiskelija-asuntolassa


Clevelandissa kävimme ensin kuuntelemassa konserttia, jossa täällä au pairina työskentelevä suomalainen tyttö soitti. Oli aikas hienoa päästä kuulemaan mm. Taru sormusten herroista-leffojen musiikkia sinfonia orkesterin soittamana. Taidettiin laskea kyllä konsertissa olijoiden keski-ikää aika roimasti ;) Tämän jälkeen lähdettiin kiertelemään satamassa olevia markkinoita. Siellä oli myynnissä pikkupurtavaa, erilaisia purkkeja ja purnukoita sekä käsitöitä. Kun oli ehtinyt jo tottua Thaimaan pikkukojuihin, joissa myyjät kulkevat perässä ja yrittävät tyrkyttää ostamaan jotakin, niin tuntui vapauttavalta, kun sai vain rauhassa kierrellä kojuja ilman, että joku hengittää niskaan.

Raby Bay Harbour

Raby Bay Harbour

Satama-alue, Raby Bay oli etenkin auringon laskiessa todella nätti paikka, kun tummat palmujen varjot näkyivät vasten taivaanrantaa. Alueella oli myös kivan näköisiä ravintoloita, joista yhdestä bongattiin lounasaikaan edulliset ja hyvät ruoat. Ravintolan terassilla olikin kiva samalla ihastella maisemia.  Australiassa tuntuu olevan aika sama hintataso kuin Suomessa ellei jopa vähän kalliimpikin joidenkin asioiden kohdalla.

Raby Bay Harbour
Antaa kuvien puhua tällä kertaa enemmän puolestaan...


Lotta :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Steve Irwinin jalanjäljillä