Heippa!


Avataanpas ensin vähän blogin nimeä Whole Lotta Australia. Nimeni on Lotta elikäs blogin nimi selittyy osin tällä. Olen 27-vuotias fysioterapiaopiskelija ja kolmas opiskeluvuosi lähenee tänä keväänä loppuaan. Pidän matkustelusta yli kaiken ja olen aina lähtenyt reissuun, kun se vain on ollut mahdollista. Päätinkin viime syksynä hakea vaihtoon Australiaan 3 kk:ksi. Ajatus vaihdosta oli hautonut sitä ennen noin puoli vuotta mielessä.

Hakemus meni läpi ja siitä alkoikin pikkuhiljaa suunnittelu vaihtoon lähtöä varten. Blogi tulee siis käsittelemään vaihtoaikaani Australiassa, joten jos fyssarijutut, opiskeluvaihto tai Australia kiinnostaa, niin täällä niistä on luvassa juttua. Olen tätä kirjoittaessani toista päivääni Ausseissa, joten palaan vähän ajassa taaksepäin ennen lähtöä tapahtuneisiin juttuihin ja ajatuksiin.

Hain ja pääsin yhdessä toisen vuosikurssilaiseni kanssa tänne vaihtoon, joten yhdessä tuli suunniteltua ja mietittyä asioita ennen lähtöä. Koko prosessihan alkoi siis elokuussa 2017 hakemuksen tekemisellä, johon kuului CV:n ja motivaatiokirjeen laatiminen englanniksi. Edessä oli myös selvittelyä apurahoista, kelan tuista, asumisesta, lennoista yms. Kaikkia näitä selviteltiin pitkin syksyä ja talvea ja onnistuttiin jopa ajoissa hoitamaan kaikki. Asuntokin järjestyi harkkapaikan opiskelija-asuntolasta. Lentomatka Australiaan kestää usein lähemmäs 30 tuntia, mutta me päätimme pitää noin puolivälissä matkaa viikon mittaisen Thaimaa-loman, ettei vaan jet lag pääsisi yllättämään;) 

Kun lähtöpäivämäärä alkoi lähestyä, niin ajatukset alkoivat olla enemmän ja enemmän matkassa, Tosin vasta lähtöpäivänä iski oikeasti tajuntaan, että nyt ollaan lähdössä! Vika päivä menikin sitten pakkauskriiseilyn parissa. Ei ehkä olisi kannattanut jättää pidemmälle reissulle pakkaamista viime tippaan. Osa tavaroista, kun sitten jäi Suomeen, mitä oli tarkoitus ottaa mukaan. Onneksi kaupoista kuitenkin saa, mitä tarvitsee, joten nou hätä.

Kun kaikki kamppeet oli saatu rinkkaan, niin alkoikin olla jo lähdön aika lentokentälle. Matkalla kentälle alkoikin jännittämään ihan kunnolla, mutta kentälle saapuessa mieli vähän rauhoittui. 3 kk menee loppujen lopuksi kuitenkin tosi nopeasti. Lopuksi varmaan harmittaa, kun aika vaan sujahti ohitse. 

13.03.2018 alkoi mun matka Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Australiaa ja sen ihmeellisyyksiä. Välistoppina kuitenkin pysähdyttiin viikoksi Thaimaahan, josta stooria ja kuvia seuraavassa postauksessa:)

Lotta

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Steve Irwinin jalanjäljillä