Byron Bay

Viime viikonloppuna oli tiedossa odotettu minireissu Byron Bayhin. Läksimme perjantaina hakemaan vuokra-autoa, jolla starttasimme lauantaiaamuna Student houselta. Matkaan meitä lähti yhteensä 5 tyttöä, joten auto olikin täynnä. Kulkuneuvona toiminut maasturi oli oiva valinta, sillä mahduimme autoon kaikki hyvin tavaroinemme. Varasimme hostellin etukäteen Byron baystä 3 päivää aiemmin. Vinkkinä Byroniin matkaaville neuvoisin varaamaan hostellin/hotellin hyvissä ajoin, sillä Byron bay tuntuu olevan todella suosittu kohde niin ulkomaalaisten kuin paikallistenkin piireissä. Kun me varasimme yösijaa, oli jäljellä enää muutamia vaihtoehtoja.




Byron Bayn varmaankin tunnetuinta maamerkkiä, majakkaa piti tietenkin käydä katsastamassa. Byron Bayn majakka on yli sata vuotta vanha, sillä se rakennettiin vuonna 1901. Automatisointiin päädyttiin vuonna 1989, joten majakanvartijaa paikalla ei valitettavasti näkynyt. Auton päätimme jättää siksi aikaa kuitenkin parkkiin, joten lähdimme tallustamaan jalan majakalle päin. Matkaa oli noin kolmisen kilometriä, mutta noin puolet matkasta piti kävellä autotien viertä, sillä kuinkas muutenkaan. Kaikkihan täällä autolla kulkevat. Okei syynä saattoi olla ehkä vähän oma laiskuutemme myös, sillä hieman pidempää reittiä olisi päässyt myös kävelytietä pitkin perille ; ) Ylös majakalle asti kuitenkin päästiin ja näkymät matkalla olivat kyllä huikeat. Ei kaduttanut yhtään, ettei lähdetty autolla, jolloin ei olisi ehtinyt ihastella näkymiä yhtälailla.




Byron Bay lighthouse

Majakan sisältä löytyi vanhoja aarteita







Byron Bay tunnetaan nuorten suosimana boheemina paikkana. Enkä kyllä oikeastaan ihmettele. Ison kaupungin sijaan Byron Bay muistuttaa enemmän pientä kylää. Rakennukset ovat matalia ja söpön näköisiä, pilvenpiirtäjistä kaukana. Kaupoissa myydään paljon "hipahtavia" vaatteita ja hostelleja löytyy paljon, mikä yleensä kertoo jotakin asiakaskunnan iästä. Meidän hostelli sijaitsi lähellä rantaa ja oli hintaansa nähden todella hyvä. Ainoa miinus ilmastoinnin puutteesta, mikä kyllä yöllä vähän vaivasi. Hostelli tarjosi kuitenkin ilmaisen pysäköinnin, mikä oli erittäin hyvä juttu, sillä parkkimaksut muutoin olivat kyllä tyyriin puoleisia (muistaakseni 4 dollaria/h).




Illan tullen pariskuntien kesken suosittu kuvauskohde


Sunnuntain aamupala

Reissun kruunasi tietenkin ruoka. Sunnuntaiaamuna suuntasimme ihan rannassa sijaitsevan ravintolaan ja itse tilasin aamupalaksi French toast-annoksen eli köyhiä ritareita. Eikä haitannut yhtään, että aamiainen muistutti enemmän jälkiruokaa, sillä niin suussa sulavaa se oli. Saa nähdä kuinka monta kiloa rikkaampana täältä Suomeen saavutaan.

Ihastuin kyllä paikkaan ihan täysin ja toivon mukaan meillä olisi vielä aikaa jonakin viikonloppuna palata sinne uudestaan. Kylämäinen, mutta kuitenkin moderni tunnelma ja kauniit rannat=täydellinen viikonloppukohde.


Lotta : )

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Steve Irwinin jalanjäljillä