Easy like Sunday morning




Muutaman vauhdikkaan viikonlopun jälkeen oli ihana viettää viime sunnuntai erittäin rennoissa tunnelmissa Southbankin beach lagoonilla. Päivän agenda oli ottaa rennosti biitsillä ja pulahtaa uimaan aina kun huvittaa. Feikkirannan vesi oli tällä kertaa yllättävän kylmää ja veti jopa vertoja Suomen alkukesän mökkijärven lämpötiloille. Uimaan oli kuitenkin pakko mennä, tietenkin. Huvitti, kun suurin osa veteen uskaltaneista australialaisista kahlasi vain reisiään myöten veteen, eivät ole vissiin tottuneet uimaan kovin kylmässä vedessä ; ) 

Itseäni huvittaa suuresti, kun täkäläiset saattavat nyt Australian talvella pukea päälleen toppatakin ym. lämpimiä takkeja. Matkalla rannalle näin kaksi paksuun takkiin sonnustautunutta naista keskustelemassa. Itselläni oli vain shortsit ja toppi päällä, joten vähän hämmästytti heidän asuvalintansa. Lähinnä Brisbanen syksy/talvi muistuttaa Suomen kesää. Alempana Australiassa lämpötilat ovat toki jo paljon alempana, mutta Queenslandin osavaltio aka the Sunshine State nauttii läpi vuoden lämpimistä päivistä. 

Yöllä täälläkin lämpötilat laskevat nyt jo lähelle 10 astetta. Eipä siinä mitään, mutta täällä talot ovat erilaisia kuin Suomessa. Aamulla herätessä voi sisällä olla niin kylmä, ettei peiton alta tahtoisi tulla ollenkaan pois. Vessoissa ja kylpyhuoneissa saattaa ikkunalasin sijaan olla vain hyttyssuoja, joka ei tietenkään auta pitämään kylmää ilmaa ulkona. Meillä täällä Student Housessa on onneksi ilmastointilaitteet, joista saa säädettyä lämmityksenkin päälle. Viime yö oli ensimmäinen, kun totesimme lämmityksen olevan tarpeellista ja tänä aamuna olikin huomattavasti mukavampi nousta ylös ilman jäätävää palelua. Illalla tosin aliarvioimme ilmastointilaitteen lämmityksen tehon ja ennen nukkumaanmenoa huoneemme lämpötila muistutti hieman saunaa. Tulipahan kodikas olo ; )




Lotta : )

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Steve Irwinin jalanjäljillä