Mount Ngungun






Maanantaina paluumatkalla Finlandia Villageen, päätimme käyttää viimeisenkin vapaapäivän hyödyksi ja suuntasimme kohti vuorta nimeltään Mt Ngungun. Vuori sijaitsee Sunshine Coastilla sisämaan puolella. Korkeutta Ngungunilla on 220m ja polku ylös on suht helppokulkuista eikä kovin jyrkkää. Itselläni viikon kestänyt nuha vähän verotti vauhtia, mutta ylös päästiin kuitenkin hitaasti mutta varmasti. Matkalla ylös pohdittiin taas eroa suomalaistem ja aussien välillä. Ylösmentäessä moni vastaantulija tervehti ohikulkiessaan. Tervehdimme tietenkin takaisin, mutta mietimme tätä ilmiötä, miksi ihmiset tervehtivät tuntemattomia vuorelle kavutessa, kun eihän kadullakaan tervehditä jokaista vastaantulijaa. Kaipa se vain on jokin tapa. Kauhean vaikea ymmärtää näin suomalaisena, heh ; )

Huipulta avautui upeat näkymät joka suuntaan. Vähintään 50 shades of green. Niitä ihailtiin aikamme ja nautimme samalla auringosta, joka päätti juuri huipulle päästyämme tulla esiin. Koko automatkan vuorelle oli todella pilvistä ja sadettakin piisasi. Mietimme jo, pitääkö meidän vaihtaa vuorikiipeily shoppailupäivään sisällä. Sade kuitenkin lakkasi vähän ennen kun pääsimme autolla parkkiin. Huipulla pitikin kaivaa ihan aurinkolasit esiin, sen verran kirkkaaksi taivas muuttui. Meillä kävi todella hyvä tuuri, sillä alas kavuttuamme ja muutaman kilometrin ajettuamme alkoi taas satamaan. Ei pöllömpi ajoitus siis.

Vuoripatikointi oli sen verran kaikkien mieleen, että mietimme erään toisenkin vuoren valloittamista vähän myöhemmin. Sitä varten pitää vain vuokrata taas auto, sillä julkisilla kulkuvälineillä näihin paikkoihin on oikeastaan ihan mahdotonta päästä. Julkiset kun eivät asutummallakaan alueella ole mitenkään parhaasta päästä. Ymmärtää kyllä, miksi lähes kaikki ajelevat täällä pelkästään autolla. Suomessa taas on tottunut paljon kattavampaan julkiseen liikenteeseen. Mutta tällaisia vuoria ei Suomesta löydä!




















Lotta : )

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fraser Island

Viikonlopun roadtrip

Steve Irwinin jalanjäljillä